Keshilla

Kurrë mos pini ujë gjatë ngrënies

Uji gjatë ngrënies pengon fuqitë e tretjes së stomakut dhe bën që nivelet e insulinës të luhaten ndjeshëm, paralajmëron këshilltari i Microboitic Shonali Sabherwal. Asnjëherë mos zgjidhni të shuani etjen gjatë kohës që jeni duke ngrënë. Shonali Sabherwal shpjegon pse nuk duhet të pini ujë gjatë ushqimit tuaj. “Shumica e indianëve pinë ujë së bashku me ushqimet e tyre. Teoria e zakonshme është pastrimi i ushqimit gjatë ngrënies”, thotë ai.

Njerëzit nuk kanë asnjë ide se sa e gabuar është kjo praktikë dhe sa e vështirë mund të jetë kjo për tretjen e tyre. Për ata që vuajnë nga probleme të tretjes, degëzimet janë të shumëfishta. Organizmi ynë fillon menjëherë të lëshojë lëngje të tretjes gjatë ngrënies së ushqimit. Nëse filloni të pini ujë në të njëjtën kohë, ajo që ju po bëni aktualisht është hollimi i lëngjeve të tretjes që lëshon trupi për të tretur ushqimin, duke penguar kështu që këta lëngje mos të tresin ushqimin që po merrni. Hulumtuesit thonë se është mirë të pini lëngje para dhe dy orë pas ngrënies pasi kjo ndihmon në absorbimin e lëndëve ushqyese.

Për të shmangur etjen gjatë ngrënies, Sabherwal thotë: “Sigurohuni që ushqimi juaj të mos jetë shumë i kripur, pasi kjo do të shtojë etjen tuaj dhe do të shkaktojë nevojën për të piri sa më shumë ujë. Përveç kësaj, nuk duhet të hani ushqimin me nxitim, në mënyrë që të shmangni ndonjë incident gjatë gëlltitjes së ushqimit”.

 

Më Shumë