Mode

Komoditet dhe relaks, moda pas karantinës

Komoditet dhe relaksim. Lajmi i mirë është se ky trend i përjetuar gjatë javëve të karantinës mund të jetë gjithashtu çelësi i duhur për të përballuar periudhën pas karantinës (veçanërisht nëse ndërkohë disa kile shtesë duhet të asgjësohen). Pasarelat e pranverë-verë të vitit 2020 tashmë kishte përfshirë pantallona të rehatshme dhe ‘të mbingarkuara’ midis tendencave sezonale. Një prani që tashmë ishte shfaqur dimrin e kaluar dhe që tani bëhet më strategjike se kurrë, veçanërisht në funksion të fazës 2…

Veshjet sportive – Kostumet dhe veshja ‘e qetë’ kanë qenë tendencat mbizotëruese gjatë gjithë periudhës së izolimit shtëpiak. Por propozimi për një modë burrash më pak shtrënguese dhe ‘të veshur’ ka qenë ndër fokuset më të rëndësishme në sezonet e fundit. Një revolucion i vërtetë, i sjellë në pasarela nga markat e mëdha, të cilat kanë rimenduar veshjet e burrave në një mënyrë gjithnjë e më pak formale dhe më rastësore, për t’i bërë ato të përshtatshme për jetën e përditshme, punën dhe pasionet. Para së gjithash, sportet. Një ndryshim që ka një efekt epokues dhe që në fakt është duke përtërirë thellësisht të gjithë veshjet mashkullore.

Atlete për një shëtitje në ajër të pastër – Super teknike dhe të dizajnuara për gjimnastikë. Ose, thjesht, perfekte nën xhinse dhe pantallona të gjera për të ndërmarrë katër hapa jashtë shtëpisë ose në ajër të hapur. Pasi filloi faza 2, gjithashtu nën flamurin e përgjegjësisë individuale, dhe parqet e qytetit u rihapën, ajri i pranverës ndihmon për të ndaluar të menduarit për një kohë rreth muajve të kaluar në shtëpi midis bllokimit dhe karantinës për emergjencën e koronavirusit. Me veshjet që kemi parë duke u bërë më të rehatshme dhe më të qetë, atletet janë ideale, sidomos këtë sezon.

Pranverë brenda dhe jashtë – Po të shohësh në pasarela tendencë janë modelet e bardha, të ngjyrave, të kamuflazhit. Thembra është gjithmonë e rëndësishme dhe protagoniste, por përshtypja e përgjithshme është se efekti ‘i çuditshëm’, masiv, shumë i shënuar, gradualisht po braktiset. Moda gjithashtu shpreh nevojën për pak butësi të shëndetshme, për të rifituar besimin në të ardhmen dhe për të bërë vend për një fillim të ri.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë