Keshilla

Koha me lagështirë dëmton flokët

Për të qenë sa më të shëndetshme flokët duan gjithmonë një vëmendje të veçantë.. Ajri i ndotur, yndyra dhe djersitja ndikojnë në flokët tuaja më shumë seç mendon. Ekspertët e bukurisë këshillojnë që flokët të lahen jo më shumë se dy herë në javë. Çdo fije floku është i përbërë nga proteinat (keratina).  Këto proteina tërhiqen nga hidrogjeni në molekulat e ujit dhe formojnë dhe lagështirën.

Gjatë ditëve me lagështirë, kur ka shumë ujë në ajër këto proteina formojnë lidhje të njëjta mehidrogjenin; nganjëherë dy proteina keratinë shkojnë pas të njëjtës molekulëuji, gjë që bën që ato të lidhen së bashku.

Kur shumë prej këtyre lidhjeve të hidrogjenit janë formuar dhe më pas ç’formohen, rrënjët e flokëve bëhen të yndyrshme. Për fat të mirë, ekzistojnë mënyra për të parandaluar këtë, duke filluar me produktet e flokëve. Këtu përfshihen serumet dhe vajra që aplikoni në flokë të lagur.

 

Më Shumë