Lojëra me Dore

Kobi Brajant në logon e NBA-së, peticioni online kalon 3 milionë firma

Një ide e nisur nga një postim në Instagram i Kirie Irving ka ngritur shumë diskutime në basketbollin amerikan. Lojtari i Nets, shpesh i kritikuar për disa qëndrime të tij, ka hedhur për diskutim idenë e një logoje të re të NBA-së, me imazhin e Kobi Brjant. Irving mendon se është mirë që logoja t’i dedikohet yllit që humbi jetën tragjikisht një vit më parë.

“Duhet të bëhet, nuk më intereson çfarë mendojnë njerëzit, mbretërit e zinj kanë ndërtuar ligën”, - shkruan Irving në postimin e tij. Koncepti e një logoje ndryshe nga ajo e krijuar në vitin 1971 me figurën (edhe pse kurrë nuk është pohuar zyrtarisht) e Xherri Uest, që të përfaqësohet nga një lojtar me ngjyrë dhe një nga idhujt e këtij sporti, është pritur në mënyra të ndryshme.

Sigurisht, është mbështetur nga Vanesa Brajant, bashkëshortja e Kobit, ndërkohë që ka nisur një peticion online, që deri tani ka mbledhur 3 milionë firma. “Kobi e meriton, kushdo që vjen në ligën tonë duhet të kuptojë cilat janë standardet dhe shembujt që duhet të ndjekë”, - ka thënë Irving.

Ideja për ndryshimin e logos nuk është e re në fakt, pak vite më parë u fol për vendosjen e imazhit të Majkëll Xhordan në të. Irving ka shtuar edhe pjesën raciale, duke theksuar se simbol i ligës duhet të jetë një lojtar me ngjyrë dhe specifikisht Kobi Brajant.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë