Teknologji dhe Inovacion

Kina prezanton gazetarin e parë televiziv-robot (Video)

Gjetja e parë "virtuale" në botë është kineze dhe është rezultat i inteligjencës artificiale: agjencia “Xinhua”, ‘Kina e Re’, prezantoi të mërkurën televizionin "gjysmë-gjatësi" në edicionin e pestë të Konferencës Botërore të Internetit në Wuzhen, provincën Zhejiang, duke e dërguar atë në shërbim që nga dje.

Lexuesi i lajmeve është shpikja më e fundit e aplikacioneve të teknologjisë: ka fytyrë, zë, shprehje të fytyrës dhe lëvizje si një person i vërtetë. Përveç leximit të lajmit, mund të vendosë vetë se çfarë duhet të bëjë gjatë lidhjeve direkte dhe të sillet si një gazetar profesionist me përvojë dhe i besueshëm.

Gjetja u zhvillua nga “New China” së bashku me motorin e kërkimit Sogou.com: që nga dje, agjencia tha se është bërë një "komponent zyrtar  buletinit" dhe mund të punojë 24 orë në 24 në faqen e internetit të kompanisë shtetërore, një e tre shtyllat e mediave zyrtare dhe në platforma të tjera të rrjeteve sociale "duke reduktuar kostot e prodhimit dhe duke përmirësuar efikasitetin".

Duhet thënë se animacioni duhet të përmirësohet dhe ka shumë pak lëvizje natyrore, por disa vjet kërkimi dhe zhvillimi do të mjaftojnë për t'i bërë ato praktikisht të padallueshëm nga homologët e tyre njerëzorë.

Në të vërtetë, në Xinhua, agjencia qeveritare e shtypit, dotë drejtojnë robotët e saj në gjuhën angleze dhe një robot në gjuhën kineze, icili alternon me kolegët e tij në leximin e lajmit të ditës.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=GAfiATTQufk

Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë