Mode

Këpucët e “Nike” të vitit 1972 shiten për 437 mijë dollarë

Një palë këpuce Nike Waffle Racing Flat Moon të vitit 1972 u blenë këtë javë për 437,500 dollarë, duke vendosur një rekord të ri ankandi botëror për një palë atlete, sipas Sotheby’s në Nju Jork. Koleksionisti kanadez Miles Nadal ishte ofertuesi i suksesshëm në ankandin online, duke shtuar 99 palë këpucë të tjera të cilat i kishte blerë në një shitje private javën e kaluar. Këpucët e llojit “Nike Ëaffle Racing Flat Moon”, të prodhuara në vitin 1972, pritej të shiteshin për 160 mijë dollarë, por u shitën për një çmim shumë më të lartë.

Ata u shitën në një ankand ku gjendeshin edhe 100 palë këpucë të tjera nga Adidas tek Air Jordans, në Neë York. Por koleksionisti kanadez, Miles Nadal pagoi pothuajse trefishin e çmimit, pasi bleu për 850.000 dollarë 99 palë të tjera në ankand.

Pronari i ri i këpucëve, i cili e drejton një firmë investimesh, tha se është shumë i kënaqur me blerjen që ka bërë, duke thënë se këto mbathje janë artefakt i vërtetë në historinë e sportit,

Koleksionist kanadez Miles Spencer Nadal fitoi këtë palë këpucëve Moon Shoes të Nike Waffle, të cilat ishin punuar me dorë në vitin 1972 dhe të dizajnuara nga bashkë-themeluesja e Nike dhe nga trajneri i trainerit i Universitetit të Oregonit, Bill Boëerman.
Kryetari i themeluesit dhe ekzekutiv i Grupit Peerage Capital të Bazuar në Ontario, Nadal bëri një ofertë për të blerë të gjitha 100 palë atlete në ankand, por Sotheby’s vendosi të mbajnë këpucët e Moon në dispozicion si pjesë e ankandit publik të planifikuar në fillim .

Më Shumë