Shendet

Italia miraton përzierjen e vaksinave

Agjencia Kombëtare e Medikamenteve në Itali (Aifa) ka njoftuar se personat nën 60 vjeç të cilët kanë marrë dozën e tyre të parë të vaksinës AstraZeneca do të kenë mundësinë e marrjes së një vaksine tjetër si doza e tyre të dytë, më e mundshmja është Pfizer.
Njoftimi vjen pasi vaksinat AstraZeneca dhe Johnson & Johnson u pezulluan për njerëzit nën moshën 60 vjeç më 11 qershor pasi një 18-vjeçar i cili ishte në terapi hormonale, vdiq nga një mpiksje e rrallë gjaku pasi mori dozën e parë të AstraZeneca.
Sidoqoftë, rajonet e Italisë, të cilat janë përgjegjëse për fushatën e vaksinimit, nuk janë të gjitha dakord për përzierjen e vaksinave. Campania, për shembull, konfirmoi se do të vazhdojë administrimin e AstraZeneca edhe si dozë të dytë, ndërsa të tjerët kanë ndryshuar datën për administrimin e dozave të dyta dhe i kërkuan qeverisë qendrore t'u siguronte atyre më shumë doza të vaksinave Moderna dhe Pfizer.
Që nga e hëna, 13 rajone që kanë 40.5 milion njerëz ose dy e treta e popullsisë së vendit janë ripërcaktuar si zona të bardha, ku shteti ka hequr masat mbrojtëse si maskat dhe distanca sociale. Gjithashtu lejohen edhe festat megjithëse pjesëmarrësit duhet të jenë të vaksinuar plotësisht ose të kenë një test negativ për Covid-19./Eurativ/


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë