Drejtësia

I dënuar në Belgjikë për trafik droge, GJKKO i sekuestron 8 apartamente dhe rreth 260 mijë euro 47-vjeçarit

Gazeta Si - GJKKO ka vendosur të sekuestrojë pasurinë e Veip Ormënajt, 47 vjeç, i dënuar në Belgjikë për trafik të lëndëve narkotike.

Gjykata Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka pranuar kërkesën e SPAK për sekuestrimin e 8 apartamenteve, të regjistruara në emër të Veip Ormënajt dhe familjarëve të tij, që ndodhen në territorin e Bashkisë së Orikumit, Vlorë.

Përpos apartamenteve, GJKKO ka sekuestruar edhe afërsisht 260 mijë euro. Pasuritë e sekuestruara dyshohet se janë vendosur në mënyrë të paligjshme.

“Në vijim të njoftimit për shtyp të datës 24.07.2023, bazuar në ligjin Nr.10192 datë 03.12.2009, i ndryshuar, “Për Parandalimin dhe Goditjen e Krimit të Organizuar, Trafikimit dhe Korrupsionit nëpërmjet Masave Parandaluese kundër Pasurisë”, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, ka regjistruar procedimin pasuror nr.6, të vitit 2023, në ngarkim të shtetasit Veip Ormënaj dhe familjarëve të tij", - thuhet në njoftim.

Në përfundim të gjykimit, Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, me vendimin nr.25, datë 20.06.2024, ka vendosur konfiskimin e pasurive, si më poshtë:

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 220.80m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 216.50m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 47.50m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 44.30m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 48 m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 58.70 m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 46.30m2;

Pasuri e llojit apartament me sipërfaqe 93.m2; 

Depozitë bankare në shumën prej 190.013.78 Euro;

Depozitë bankare në shumën prej 68. 987.00 Euro.

Pasuritë e paluajtshme të konfiskuara ndodhen në Orikum, Vlorë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë