Shendet

Gjenetika ndikon sa rezistent jeni ndaj temperaturave të ftohta

Disa njerëz thjesht nuk shqetësohen nga i ftohti, pa marrë parasysh sa ulet temperatura. Dhe arsyeja për këtë mund të jetë në gjenet e një personi. Një studim nga Victoria Wyckelsma dhe Peter John Houweling, dy studiues në Kërkimet Neuromuskulare tregoi se një variant i zakonshëm gjenetik në gjenin e muskujve të skeletit, ACTN3, i bën njerëzit më elastik ndaj temperaturave të ftohta.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!

Më Shumë