Arredim

Gabime që nuk duhet t’i bëni në arredimin e shtëpisë

Ndërsa planifikoni arredimin e shtëpisë njerëzit shpesh blejnë dhe investojnë në gjëra që pëlqejnë dhe më vonë ndodh që kuptoni se nuk kanë qenë zgjedhjet më të mira për tu bërë.

Ekspertët e arredimit të brendshëm kanë dhënë disa këshilla se si mund të shmangni disa gabime tipike kur arredoni shtëpinë.

Zgjedhja e pajisjeve pa matje

Blerja e tenxhereve, tiganëve, shtrydhëses madje edhe mikrovalës pa matur paraprakisht, do të bëjë që ato të mos përshtaten në hapësirën tuaj të kuzhinës dhe detyroheni ti lini diku ku nuk duhej dhe nuk ishte planifikuar të jenë aty.

Zgjidhja është e thjeshtë: zgjidhni pajisjet paraprakisht, bëni matjen e detajuar dhe kushtojini vëmendje mënyrës së hapjes së pajisjeve, duke u siguruar që kuzhina juaj i pranon në ato përmasa.

Të kesh vetëm një burim drite

Mund të jetë praktike, por nuk është vërtet e mjaftueshme për të ndriçuar të gjithë dhomën, plus që "vjedh" pamjet. Zgjidhja më e mirë, sipas ekspertëve, janë shumë drita. Mund të vendosni drita të ndryshme, në lartësi të ndryshme.

Blerja e të gjitha orendive tuaja nga i njëjti vend

Është si të blini të gjithë veshjen që ka veshur manekini. Duket mirë, por mund të shkatërrojë absolutisht hapësirën tuaj. Ekspertët këshillojnë të shtohen mobilje dhe dekore gradualisht. Një dhomë ose shtëpi duhet të zhvillohet me kalimin e kohës ku objektet kuptimplota shtohen ngadalë. Kjo do t'i japë shtëpisë tuaj një pamje më të organizuar.

 Blerja e shumë produkteve të lira, të vogla dhe që krijojnë rrëmujë

Njerëzit blejnë shumë pjesë të vogla mobiljesh ose aksesorë për të shmangur investimin në një send të madh si një divan i shkëlqyeshëm, një zbukurim ose një pjesë arti e mahnitshme. Në fund, gjërat e vogla kushtojnë po aq dhe hapësira bëhet më shumë e rrëmujshme sesa komode. Profesionistët e dizajnit të brendshëm rekomandojnë blerjen e pjesëve që shërbejnë për shumë qëllime. Një tryezë e vogël në dhomën tuaj të gjumit mund të përdoret gjithashtu si një komodinë. Më pak pjesë por më të mira do t'ju shërbejnë për shumë vite.

Përdorimi i shtretërve të ngritur për fëmijë

Shtretërit për fëmijë duhet të rregullohen në një mënyrë që një fëmijë të mund të ngjitet dhe të dalë prej tyre pa ndonjë ndihmë nga të rriturit. Nuk është vetëm një çështje sigurie, por edhe mënyra e duhur për të rregulluar dhomën e një fëmije në mënyrë që t'i bëjë ata më të pavarur dhe t'i ndihmojnë të mësojnë gjërat më shpejt.

Vendosja e pasaktë e mobiljeve të kuzhinës

Kjo është ndoshta një nga problemet më të dhimbshme: goditja e kokës në sipërfaqe ose tek dera e dollapit të kuzhinës që është vendosur mbi kokën tuaj. Dizenjuesit e brendshëm pretendojnë se kjo ndodh për shkak të matjes së pasaktë të thellësisë dhe gjerësisë së dollapëve të kuzhinës. Ata këshillojnë të përdorni një makinë llogaritëse të veçantë që do t'ju tregojë proporcionet që do t'ju duhet të përdorni për të shmangur gabimet.

Sipërfaqet e mobiljeve të kuzhinës që kanë një lartësi të papërshtatshme

Lartësitë e banakut të kuzhinës shpesh janë shumë të larta ose shumë të ulta për shumë njerëz, duke përfunduar në dhimbje të shpatullave, dhimbje shpine dhe qafe kur gatuani. Ekspertët këshillojnë të bëni matjet e duhura të lartësisë para se të instaloni tavolinat e kuzhinës.

Mbajtja e pajisjeve tuaja më të përdorura të kuzhinës në një vend

Pajisjet e kuzhinës të organizuara dobët mund të çojnë në një rutinë të çrregullt të gatimit dhe procesi i gatimit mund të kthehet në një bezdi të vërtetë. Për të shmangur këta faktorë të bezdisshëm, ekspertët sugjerojnë të bëni një hartë të pajisjeve tuaja të kuzhinës dhe t'i vendosni atje ku ka kuptim për rutinën tuaj të gatimit. Këshilla kryesore për një organizim më të mirë është të mbani në mend se çdo hapësirë ​​që mund të përdorni për të varur diçka do të lirojë hapësirë brenda një dollapi.

Zgjedhja e një pamje të pasme të modeluar për kuzhinën tuaj

Një pamje e pasme me model nuk është mendimi më i mirë. Është e vështirë ta përshtasni me cdo mobilje si dhe nëse doni ti ndryshoni ato, ose do ju duhet të zgjidhni mobilje që kombinojnë me pllakat e bufesë ose do tju duhet të ndryshoni modelin e pllakave.

Mos maksimizimi i hapësirës vertikale të murit

Në një kuzhinë të vogël, çdo hapësirë ​​llogaritet dhe muret tuaja ofrojnë hapësirë ​​të vlefshme për magazinim. Marrja e dollapëve tuaj deri në tavan mund të jetë një zgjidhje e mirë për të maksimizuar potencialin tuaj të ruajtjes në një kuzhinë kompakte. Nëse nuk ju pëlqen ideja e rreshtave të dollapëve me dyer të mbyllura, gjithmonë mund ta përzieni atë me rafte të hapura.

Mos planifikimi për të ardhmen ndërsa dizajnoni tualetin tuaj

Nëse jeni në "shtëpinë tuaj përgjithmonë", atëherë është mirë të mendoni të vendosni banjën për të qenë të sigurt dhe funksional ndërsa plakeni ju dhe familja juaj. Sipërfaqet që nuk rrëshqasin, dorezat e kapjes, dushet e sheshta dhe çezmat e thjeshta mund ta bëjnë jetën më të thjeshtë në të ardhmen.

Nëse nuk jeni të gatshëm për këtë, mendoni të lini hapësirë ​​për të shtuar këto detaje më vonë.


Copyright © Gazeta “Si”




Më Shumë