Keshilla

Gabime që mund t’ju shkatërrojnë flokët

Larja e flokëve mund të duket si një veprim i thjeshtë, por në të vërtetë ekziston një mënyrë e gabuar dhe e drejtë për ta bërë atë. Përdorimi i një lloji të gabuar të krëhërit mund t'i lërë fijet tuaja të dobëta, ndërsa krehja e flokëve në mënyrë të saktë mund t'i bëjë ato me shkëlqim dhe madje të nxisë rritjen e tyre.

Disa nga gabimet që bëjnë njerëzit me flokët e tyre janë:

Lëvizja e krehrit nga lart poshtë mund të tërheqë flokët tuaj nga gjëndra dhe të çojë në dëmtimin dhe prishjen e tyre. Mënyra më e mirë për të zgjidhur nyjet është të filloni disa centimetra larg skajeve dhe ti krihni me kujdes deri në rrënjë. Teknika më efikase është të ndani flokët tuaj në pjesë dhe ti krihni secilën pjesë veç e veç.

Skalpi prodhon vajra të pasur me lëndë ushqyese që janë thelbësore për bukurinë dhe shëndetin e flokëve tuaj. Shpërndarja e këtyre vajrave deri në majat tuaja do t'i bëjë flokët të hijshëm dhe të shkëlqyeshëm. Larja e flokëve gjithashtu i jep një masazh të butë kokës, e cila nga ana tjetër rrit qarkullimin e gjakut dhe stimulon rritjen e shëndetshme të flokëve.

Gjithashtu, përdorimi i krehrit të duhur mund t’i shpëtojë flokët nga shkatërrimi. Lloji i flokëve kërkon dhe një furçë të posaçme.

Larja e flokëve shumë herë në ditë mund ta dobësojë atë dhe të shkaktojë maja dyshe. Përkundrazi, përpiquni të përqendroheni në cilësinë e larjes dhe pa marrë parasysh sa e mirë është teknika e larjes së flokëve, duhet të pastroni rregullisht krehrin e flokëve. Përdorimi i një furçe të pistë shkakton shumë probleme në qelizat e vdekura të lëkurës.

Nga ana tjetër, flokët e lagur kanë më shumë mundësi të bëhen me maja dyshe.

Specialistët e kujdesit për flokët rekomandojnë të shmangni lagien e flokëve kaçurrela kur ato janë të thata dhe përdorimin e një spreji paraprakisht. Specialistët thonë se krehja e flokëve fort mund të çojë në më shumë dëmtime dhe maja dyshe.

Krehja e flokëve para se të bëni dush mund të parandalojë që të ngatërrohen. Masazhoni butësisht shampon në kokë dhe flokët tuaj të lagur thajini me një peshqir, në vend që t'i fërkoni. Kjo mund të bëjë që flokët tuaj të ngatërrohen dhe ju do të duhet t'i krihni përsëri.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë