Arredim

Gabime që duhet të shmangni në arredimin e dhomës së gjumit

Dhoma e gjumit është ajo hapësirë ​​personale që çdo anëtar i familjes ka brenda një shtëpie. Të gjithë janë të lirë ta rregullojnë dhe zbukurojnë sipas preferencave të tyre. Sidoqoftë, njerëzit mund të bëjnë disa "gabime" të dizajnit që mund të ndikojnë në hapësirën dhe komoditetin e dhomës.

Janë disa arredime që mund të jenë të gabuara dhe fare mirë mund të ndryshohen.

Të kesh komodina që janë ose shumë të larta ose shumë të ulëta

Kur zgjidhni një komodinë për dhomën tuaj, sigurohuni që të ketë madhësinë dhe lartësinë e duhur. Nuk duhet të jetë shumë e lartë e as shumë e ulët. Për të bërë llogaritë si duhet mjafton një llambë. Komodina ideale duhet të jetë ajo që është mjaft e madhe që ju të vendosni llambën tuaj pa ju zënë shumë hapësirë. Është një ide e mirë ta keni edhe në lartësinë e shtratit në mënyrë që të arrini llambën lehtë.

Të kesh një shtrat që është shumë i madh për madhësinë e dhomës tënde

Kur blini një shtrat të ri, është e rëndësishme të merrni parasysh madhësinë e dhomës tuaj dhe të zgjidhni një që nuk është shumë i madh. Si rregull, duhet të lini 76 cm rreth secilës anë të shtratit dhe në fund të shtratit.

Të kesh shumë jastëkë në dhomë

Ky është një gabim klasik që shumë njerëz bëjnë. Ndërsa disa kanë dëshirë të kenë shumë jastëkë dekorativë në shtrat, të tjerët jo. Por fakti është se sa më shumë gjëra të keni në shtratin tuaj, aq më e rrëmujshme do të duket gjithë dhoma juaj e gjumit. Madje mund ta bëjë më të vështirë për të rregulluar shtratin tuaj në mëngjes. Sidoqoftë, mungesa e jastëkëve të mjaftueshëm mund ta bëjë atë të duket jo e plotë. Ju duhet të gjeni ekuilibrin e duhur midis asaj që ju pëlqen dhe asaj që duhet për shtratin tuaj.

Zgjedhja e gabuar e kokës së shtratit

Koka e krevatit duhet të përputhet me stilin dhe dekorin e dhomës në mënyrë që të krijoni atmosferën e duhur. Madhësia e shtratit dhe muri në të cilin do të vendoset janë faktorë të tjerë që duhet të merren parasysh. Gjithashtu, kur zgjidhni një kokë shtrati, mendoni se çfarë funksioni dëshironi të ketë. Ju mund ta blini atë vetëm për pamjen, për tu mbështetur, për të mbrojtur murin, ose për të gjitha këto arsye në të njëjtën kohë.

“Sjellja e punës” në dhomën e gjumit

Dhoma juaj e gjumit është menduar të jetë një hapësirë ​​relaksimi dhe komoditeti. Nuk rekomandohet të mbani aty diçka që lidhet me punën. Kjo është arsyeja pse të kesh një tavolinë ose një kompjuter në dhomën tuaj të gjumit mund të mos jetë ideja më e mirë. Mund të ndikojë edhe në cilësinë e gjumit. Nëse nuk keni vend në shtëpi për ta përdorur si zyrë, mund të vendosni tryezën tuaj dhe/ose kompjuterin sa më larg që të jetë e mundur nga shtrati dhe, nëse është e mundur, diku në dhomë ku nuk mund t'i shihni nga shtrati kur do të flini. Në këtë rast, është gjithashtu e rëndësishme të mbani një tryezë të rregullt.

Përdorimi i një qilimi shumë të vogël për dhomën

Nëse do të përdorni një qilim si dekor në dhomën tuaj të gjumit, sigurohuni që ajo të zërë një pjesë të madhe të shtratit, përndryshe, mund ta bëjë atë të duket më pak komod. Gjithashtu, ajo duhet të mbulojë pjesën më të madhe të dhomës.

Drita nga vetëm një burim ndriçimi

Planifikoni me kujdes se ku do të vendoset burimi i dritës në dhomën tuaj dhe çfarë lloji të dritës dëshironi të keni. Ju mund të keni lloje të ndryshme të dritave në një dhomë. Ju mund të vendosni drita shtesë në vende të veçanta, të tilla si në komodinë, për shembull kur dëshironi të lexoni në shtrat. Por gjithmonë mbani në mend se më shumë dritë nuk e bën gjithmonë një vend më të qetë. Është më mirë të përqendroheni në cilësi sesa në sasi.

Të kesh shumë mobilje

Mos harroni se cili është rregulli i artë i dizajnit: "Më pak është më shumë". Një dhomë gjumi me shumë mobilje jo vetëm që do ta bëjë atë të duket më i çrregullt dhe më i rrëmujshëm sesa është në të vërtetë, por gjithashtu jep përshtypjen se e gjithë dhoma është më e vogël. Mobiljet e përdorura në dhomat e gjumit zakonisht janë gjëra mjaft të mëdha (një shtrat, komodine, dollapë, etj.), Kështu që mbase është më mirë të mendoni me kujdes para se të shtoni objekte më voluminoze në këtë hapësirë ​​në shtëpi.

Lyerja e mureve me ngjyra të ndezura

Është më mirë të shmangni pikturimin e mureve të dhomës tuaj të gjumit me ngjyra të ndezura si e kuqja, portokalli ose e verdha e ndezur. E njëjta gjë vlen për të gjitha dhomat që do të përdorni për të pushuar, qoftë dhoma juaj e gjumit apo ndonjë dhomë tjetër. Kjo sepse këto nuanca ngjyrash ju ndalojnë të relaksoheni. Rekomandohet të përdorni ngjyra të lehta, të cilat promovojnë një ndjenjë qetësie. E bardha, për shembull, është një zgjedhje e mirë sepse e bën dhomën të duket më e madhe. Sigurisht, mos harroni t’i përshtatni gjërat tuaja (po flasim për mbulesat e shtratit, mobiljet, qilimat, etj.) me muret.

Burimi: Insider. Përshtati: Gazeta “Si”


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë