Teknologji dhe Inovacion

Elon Musk padit OpenAI dhE Sam Altman: Ata premtuan se do t’i shërbenin njerëzimit

Elon Musk ka ngritur një padi kundër OpenAI dhe krijuesit të saj, Sam Altman, duke i akuzuar se kanë shkelur kontratën dhe qëllimi për të zhvilluar inteligjencën artificiale "për të mirën e njerëzimit".

Në padinë e lëshuar në një gjykatë të San Francisco, avokatët e Musk thanë se miliarderi u kontaktua në vitin 2015 nga Altman dhe bashkëthemeluesi i OpenAI, Greg Brockman dhe ranë dakord të formonin një laborator jofitimprurës që do të zhvillonte inteligjencën e përgjithshme artificiale për "të mirën e njerëzimit".

"Deri më sot, faqja e internetit e OpenAI, Inc. vazhdon të pretendojë se statuti i saj është të sigurojë që të përfitojë të gjithë njerëzimin." Megjithatë, në realitet, OpenAI, Inc. është transformuar në një filial de facto me burim të mbyllur të kompania më e madhe e teknologjisë në botë: Microsoft”, thuhet në padi.

Avokatët e Musk thanë në padi se fokusi i OpenAI në maksimizimin e fitimeve për Microsoft e thyen atë marrëveshje.

“Nën Bordin e saj të ri, ajo jo vetëm që po zhvillon, por në fakt po përpunon një AGI për të maksimizuar fitimet për Microsoft-in, në vend të mirën së njerëzimit,” thuhet në dosje.

OpenAI dhe Microsoft nuk komentuan për lajmin. /CNBC


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë