Ngjarje

Covid, në Danimarkë kufomat e vizonëve të vrarë ridalin nga toka

Në disa vendndodhje në Danimarkë, kufomat e disa prej miliona vizonëve të varrosur në javët e fundit pas identifikimit të shpërthimeve të Covid në disa ferma, po dalin nga toka. Rasti i fundit u raportua në një qendër stërvitore ushtarake në Holsterbo, por nuk është aspak një incident i izoluar, tha zëdhënësi i Policisë Kombëtare Thomas Kristensen për stacionin radio DR. Fenomeni makabër është për shkak të sasisë së pakët të tokës, në disa raste vetëm një metër, e cila ishte vendosur mbi kufomat të cilat, të fryra nga gazrat e dekompozimit, ushtronin presion në tokë, duke u rishfaqur kështu në dritë.

Covid, mutacion i gjetur në vizonë në Danimarkë: vriten më shumë se 100 mijë në ditë

"Isshtë një fenomen natyror që ne po përpiqemi ta zgjidhim duke shtuar tokë", shpjegoi Kristensen. Prandaj autoritetet kanë urdhëruar që të varrosen gjithmonë në një thellësi minimale prej dy metra e gjysmë. Zona përreth Holsterbo-s, e cila bart një varr masiv mjaft të madh, është përfshirë nga frika e infeksioneve të mundshme. Megjithëse trupat e kafshëve ishin dezinfektuar dhe mbuluar me gëlqere para varrimit, shpjegoi Kristensen, "mund të ketë akoma patogjenë në gëzofin e tyre".

Sidoqoftë, zëdhënësi siguroi që, pasi virusi korona transmetohet kryesisht përmes frymëmarrjes "një vizon i ngordhur është shumë më pak i rrezikshëm se një vizon i gjallë"./Burimi” Corrire.it/


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë