Hyr

Blog

Autor, GazetaSI

Për shumë arsye nuk e kisha menduar se mund të shkruaja. E para, për shkak të besimit të trashëguar nga rinia ime e hershme se “ shkrimi “ nuk është pika ime e fortë. Se dyti për shkak të mendësisë që “shkrimi” ka të bëj më së shumti me mjeshtërinë e përdorimit të fjalës.
Por pas 45 vitesh jetë dhe 23 vjet eksperiencë në Universitet, në sektorin privat dhe në qeveri kam kuptuar që “ të shkruarit “ më tepër se vokacion lidhet me motivimin dhe nevojën për të ndarë me njerëzit atë që mendon. Vëtëm kur shkruan ke mundësi të ndërtosh marrëdhënie të qënësishme me shumë njërëz që nuk i njeh persoalisht , ke mundësi të shkëmbesh, ke mundësi të mësosh. Kur fillova të shkruaj kuptova sa pak dija. Ky blog u krijua pikërisht për të shkëmbyer me lexuesit mendime mbi ekonominë, politikën dhe shoqërinë që kemi ndërtuar dhe dëshirojmë që të trashëgojnë brezat e ardhshëm.

+ Shfaq më shumë

Artikujt

Irena Beqiraj

‘Lajthitja në parim’ e Kryetarit të Tiranës edhe detyra e Ministrit të Financave!

Ministri i Financave sipas ligjit për Financat e qeverisjes vendore kujdeset që financat e njësive vendore të menaxhohen në bazë të parimeve edhe standardeve të përcaktuara të mirëmenaxhimit…

Irena Beqiraj

Procesi i Berlinit ka nevojë të ndryshojë që të ketë sukses

Pavarësisht arsyeve të mbylljes së beftë të Ballkanit të Hapur, kthimi tek Procesi i Berlinit, padyshim është një lajm i mirë, sepse përqendron gjithë energjitë e politikbërjes të…

Irena Beqiraj

Pse s’funksionon me mjekët politika e ‘shkopit dhe karotës’?

Me këto ritme që po ikin mjekët, shumë shpejt do të zëmë radhë për t'u vizituar tek veterineri, edhe kjo nuk është ironi. Të dhënat e Anketës së Fuqisë…

Irena Beqiraj

Legalizimi i kanabisit mjekësor, ‘kostum me porosi’ apo një iniciativë zhvilluese?

Legalizimi i kanabisit mjekësor duket që është një trend botëror edhe industria e kanabisit në botë parashikohet që deri në 2030 të ketë një përfitueshmëri mesatare vjetore mbi…

Irena Beqiraj

Turizmi, basti afatshkurtër i zhvillimit ekonomik!

“Unë nuk jam këtu për t'i bërë të gjithë të lumtur, por për të përmirësuar cilësinë e jetës në këtë qytet. Disa nga linjat e lundrimit nuk do…

Irena Beqiraj

Marrëveshjet për komunitetet pa komunitetet

Në vitin e largët 2002 punoja për një program të Bankës Botërore. Programi shtrihej në Bosnje Hercegovinë, Shqipëri, Maqedoni edhe Serbi. Unë isha prurja me e re në…

Irena Beqiraj

Fushata me këngë e valle edhe humbja e opozitës!

Aktivisti politik skoces Andre Fletcher dikur thëriste "Më lini të ofroj këngët që pëlqejnë një kombi edhe nuk ka më asnjë rëndësi se   kush do i shkruaj  ligjet…

Irena Beqiraj

Një bashki e vogël në Venezuelë edhe pse e largët mund të na shtyjë të mendojmë ndryshe!

Demokracitë në të gjithë globin janë prekur nga të paktën shtatë plagë. Parti të gërryera pa vizion. Qytetarë që nuk besojnë më tek njëri-tjetrin. Mendimi ndryshe përjashtohet. Votuesit…

Irena Beqiraj

Autobusi falas i Belos

Një i ri gjerman i cili kishte përshkruar me transportin publik me biletën 9 euro në muaj, në tre muaj 11.500 km, -një politikë kjo shumë popullore e…

Irena Beqiraj

Një argument pro rritjes së pagave edhe risqet e buxhetit!

Pesëqind vjet më parë, vendet më të pasura të botës – shtetet e Evropës Perëndimore – ishin vetëm dy herë më të pasura, se vendet më të varfra–…