Demokracia që “çirret” për ekonomi!

Mbajtja e rritjes së  qëndrueshme ekonomike  një objektiv i rëndësishëm dhe i arritshëm për Shqipërinë po lëkundet. si të gjitha "Fitoret " e  këtij vendi ,  konsolidimi...

A flet drejtësia me heshtje?!

Lexoj në Media që dosja 184 ( përgjimet e Dibrës) është mbyllur njëherë e mirë, pasi ka kaluar afati maksimal i lejuar për hetim, sipas kodit të...

Teatri i Akuzës

Pionierët e fushatave negative politike, janë cilësuar John Adams dhe Thomas Jefferson, në garën për President, në vitin 1797. Më parë, njëri President dhe tjetri Zëvendëspresident, bashkëpunuan...

Mes brirëve të politikës

Te libri i tij Gjylistani dhe Bostani (Trëndafilishtja dhe Lulishtja), Sa’adiu, klasiku persian, ka një poezi, e cila titullohet “Urtësi”:"Nuk përleshen kurrë dy njerëz me truas dhe...

A ka dritë në fund të tunelit?

Për një investitor sot nëntë fjalët që mbartin më shumë risk, janë “unë përfaqësoj kompaninë shtetërore dhe kërkoj financim nga ju”. Për investitorët institucionalë, të cilët kanë...

Të “mashtruar” nga e zakonshmja

Ne i kemi dëgjuar disa nga emrat e tyre, Monet, Cézanne and Renoir. Përpara se të njiheshin si impresionistë, ata ishin një grup artistësh, (asnjëri i...

Progresi që kërkon hapa prapa

Umberto Eco në librin e tij “Kronika e një shoqërie të lëngshme” shkruan : “Progres nuk do të thotë domosdoshmërisht të ecësh përpara me gjithë fuqinë që...

Zëvendësministri Don Kishot

Dikur Gëte do të shkruante “Kohë të marra jetova dhe vetë nuk mungova të bëj marrëzira siç i kërkonte koha.” Këto vargje më kujtohen...