Hyr
Anija italiane e mbytur në Sarandë Anija italiane e mbytur në Sarandë

Irena Beqiraj

Autor, GazetaSI

Për shumë arsye nuk e kisha menduar se mund të shkruaja. E para, për shkak të besimit të trashëguar nga rinia ime e hershme se “ shkrimi “ nuk është pika ime e fortë. Se dyti për shkak të mendësisë që “shkrimi” ka të bëj më së shumti me mjeshtërinë e përdorimit të fjalës.
Por pas 45 vitesh jetë dhe 23 vjet eksperiencë në Universitet, në sektorin privat dhe në qeveri kam kuptuar që “ të shkruarit “ më tepër se vokacion lidhet me motivimin dhe nevojën për të ndarë me njerëzit atë që mendon. Vëtëm kur shkruan ke mundësi të ndërtosh marrëdhënie të qënësishme me shumë njërëz që nuk i njeh persoalisht , ke mundësi të shkëmbesh, ke mundësi të mësosh. Kur fillova të shkruaj kuptova sa pak dija. Ky blog u krijua pikërisht për të shkëmbyer me lexuesit mendime mbi ekonominë, politikën dhe shoqërinë që kemi ndërtuar dhe dëshirojmë që të trashëgojnë brezat e ardhshëm.

+ Shfaq më shumë

Artikujt

Irena Beqiraj

Një lapsus që gajas, por një fjali që dhemb

Lapsusi i Ministres së Bujqësisë ishte titull në çdo portal. Por fjalia e saj "është e rendë të thuash se rritja e çmimeve nuk ka ardhur nga lufta"…

Irena Beqiraj

Sanksionet dhe një mësim nga historia!

Kur diktatori italian Benito Musolini pushtoi Etiopinë në tetor 1935, Lidhja e Kombeve zbatoi një regjim sanksionesh ndërkombëtare që u zbatuan nga 52 vende. Ajo po ashtu, ishte…

Irena Beqiraj

Ku ka të drejtë dhe ku tregohet i pa sinqertë Kryeministri!

 Kohët e vështira kanë nevojë për bashkëpunim dhe mirëkuptim. Padyshim që edhe qeveria jonë ka nevojë për mirëkuptimin qytetar, pasi kohët që po kalojmë janë vërtet të vështira. Por…

Irena Beqiraj

Rezerva e sigurisë edhe çmimi i naftës

Për të kuptuar a mundet që rezerva të ndikojë në uljen e çmimit, po e filloj me fjalët e Shoqatës së Hidrokarbureve. Sipas shoqatës (2019) "...deri më sot,…

Irena Beqiraj

Mësimet e 6 marsit!

Unë jam ndjekëse e kujdesshme e politikës në vend. E shikoj atë edhe si një eksperiment social, ku njerëzit janë të detyruar në një pikë të shfaqin karakterin…

Irena Beqiraj

Sanksione jo vetëm për rusët, por edhe për Schröder-in, Blair -in, &Co.

Foreign Policy në artikullin “How to Stop Fromer Western Leader From Becoming Paid Shills for Autocrats” shkruan: “Në fillim të muajt Shkurt ndërsa ushtria ruse vazhdonte të kërcënonte…

Irena Beqiraj

Të mos harrojmë BRICS!

Për ata që mund të mos e dinë, termi BRIC u përdor gati 2 dekada më parë, nga analisti i Goldman Sachs, Jim O'Neill, i cili pagëzoi me…

Irena Beqiraj

A mjafton bonusi i bebeve?

Që prej janarit 2019 u tetëfishua bonusi i bebeve. Me gjithë mungesën e rakordimit të shifrave të Ministrisë së Shëndetësisë dhe kryeministrit për numrin e bonuseve, (KM thotë…

Irena Beqiraj

Meqë Kryeministri ka vendosur të na pyesë për kanabisin!

Meqë Kryeministri ka vendosur të na pyesë për kanabisin, le të informohemi! Po ku edhe si? Qeveria nuk ka vënë në dispozicion asnjë informacion mbi këtë çështje, asnjë…

Irena Beqiraj

Një krizë energjie apo një krizë inflacioniste shumëdimensionale?

Në 1346, “Vdekja e Zezë” përfshiu gjithë Europën. Menjëherë pas shpërthimit të saj, çmimet e të gjithë produkteve ranë. Numri i madh i vdekjeve, por edhe pesimizmi çuan…