Hyr
Anija italiane e mbytur në Sarandë Anija italiane e mbytur në Sarandë

Irena Beqiraj

Autor, GazetaSI

Për shumë arsye nuk e kisha menduar se mund të shkruaja. E para, për shkak të besimit të trashëguar nga rinia ime e hershme se “ shkrimi “ nuk është pika ime e fortë. Se dyti për shkak të mendësisë që “shkrimi” ka të bëj më së shumti me mjeshtërinë e përdorimit të fjalës.
Por pas 45 vitesh jetë dhe 23 vjet eksperiencë në Universitet, në sektorin privat dhe në qeveri kam kuptuar që “ të shkruarit “ më tepër se vokacion lidhet me motivimin dhe nevojën për të ndarë me njerëzit atë që mendon. Vëtëm kur shkruan ke mundësi të ndërtosh marrëdhënie të qënësishme me shumë njërëz që nuk i njeh persoalisht , ke mundësi të shkëmbesh, ke mundësi të mësosh. Kur fillova të shkruaj kuptova sa pak dija. Ky blog u krijua pikërisht për të shkëmbyer me lexuesit mendime mbi ekonominë, politikën dhe shoqërinë që kemi ndërtuar dhe dëshirojmë që të trashëgojnë brezat e ardhshëm.

+ Shfaq më shumë

Artikujt

Irena Beqiraj

Universiteti që do të shkoni nuk përcakton atë që do të jeni!

Caroline Sacks gjithmonë kishte ëndërruar të bëhej shkencëtare. Që në moshë të re, Sacks shkëlqente me rezultatet e saj akademike, veçanërisht në shkencat ekzakte. Duke u rritur, iu…

Irena Beqiraj

Vendi ku njeriu edhe mushkonja kanë një të përbashkët, mund t’i vrasësh me një gazetë!

Letra e mëposhtme pretendohet se i është dërguar Albert Ajnshtajnit nga universiteti Bern-s, ku ai informohej se aplikimi i tij për doktoraturë nuk kishte qenë i suksesshëm.  Në…

Irena Beqiraj

CEFTA, Procesi i Berlinit, Open Balkan dhe Dasma e Malos

Marrëveshjet brenda iniciativës CEFTA shpesh bojkotohen nga Kosova. Edhe është një arsye e pastër politike e cila pengon nënshkimin e tyre edhe kur grupet apo sekretariatet teknike dakordësojnë.…

Editorial

Qoka sociale e arsimit të lartë !

Nga Irena Beqiraj-Gjatë viteve 2000, kur punoja në Fakultetin Ekonomik, kishte  studentë të cilët nuk merrin dot provimet por merrin çdo muaj bursë nga shteti sepse vinin nga…

Irena Beqiraj

Industria duopolitike e Politikës

Kur brezi i prindërve të mi, priste që ndryshimi të vinte nga Partia e sapokrijuar Demokratike, e cila udhëhiqej nga zoti Berisha, unë isha vetëm 14 vjeç. Sot…

Irena Beqiraj

Legalizimi i kanabisit, politikë ekonomike apo siç ka thënë dikur Bilali, pa qenë tym nuk flet dot djali?

Legalizimi i kanabisit edhe zhvillimi i industrisë së tij do të rrisë ekonominë edhe punësimin. Nëse nuk janë thjesht deklarata ironike shkaku që po ndërmerret një politikë e…

Irena Beqiraj

A mundet Partia Socialiste të transformohet nga një grupim Klonesh në një grupim Rebelësh, me debat idesh?

Një kongres me debat konstruktiv,  lajmëroi Kryeministri. A mund të ndodhë kjo ? Mënyra se si ne e shikojmë botën, sesi sillemi edhe si veprojmë formësohet  nga kultura. …

Irena Beqiraj

Kriza e borxhit dhe Shqipëria sërish te dera e onkologut FMN

Ekonomitë në zhvillim kur kanë probleme me borxhin/detyrimet e prapambetura, janë të detyruara t’i drejtohen Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) për kredi të kushtëzuar, por entuziazmi me të cilin…

Irena Beqiraj

BLLAKOT e sotëm dhe Harry Fultz

Një djalë 33 vjeç, i quajtur Alqi Bllako, si jo pak të tjerë, bëri karrierë në çdo stendë partie e parie, sot pritet të arrestohet. Shkeljet që ka…

Irena Beqiraj

Statusi i mohimit në ekonomi, si një këngë e kënduar në Kuç kur humbet lopa

Në 2020 me tonin e njohur të krenarisë së një kuçioti nga Vlora i thamë  FMN -së, që ekonomia jonë ndryshe nga gjithë bota, nuk do të binte…