Ngjarje

Brenda makinës së parë të garave që nuk ka nevojë për pilot

Makina “roborace” është një seri makinash gare e gjitha elektrike. Çdo makinë garash përmban programues përgjegjës për rregullimin e algoritmeve brenda softuerit të drejtimit që kontrollon këto automjete në mënyrë autonome. Konkurrencat brenda serisë përfshijnë edhe vetura të vetë-drejtimit pa pasur nevojën e një shoferi.

Qëllimi ndërtimit të kësaj makinë është për të pasur në pista makina me fuqi motorike të njëjta dhe sa i përket kontrollimit dhe aerodinamikes, duke e lënë kështu çdo gjë në dorën e ekipit që kontrollon të dhënat që jep makina. Një grup teknikësh do ndjekin makinën nga bokset dhe në varësi të vendimeve të tyre dhe shpejtësisë me të cilën ato do të merren do të vendoset dhe fituesi i garës.

Nëse në Formula 1 apo të gjitha garat e tjera me makina fansat pasionohen pas pilotëve, në garat e “roborace” super yje do të jenë teknikët që qëndrojnë në bokse, pasi në varësi të tyre do të përcaktohet se kush do e fitojë garën.

 

Më Shumë