Ngjarje

Berlini gati kabinat e seksit për prostitutat në Aeroportin historik të Tempelhof

Ish aeroporti Tempelhof i Berlinit ka qenë dëshmitar i disa ngjarjeve madhore në kohën e tij - një fushë ajrore naziste gjatë Luftës së Dytë Botërore, ai ishte fusha e aviacionit të Berlinit gjatë Luftës së Ftohtë, dhe së fundmi një strehë emergjente për refugjatët që largoheshin nga Siria.

Ish aeroporti Tempelhof te Tempelhofer Feld

Në vitin 2008, aeroporti u mor nga shërbimi dhe u shndërrua në një park gjigant, dhe Berlinezët mund të shohësh tashmë duke u patinuar nëpër pistat e tij gjatë mbrëmjeve të verës.

Por fusha e aeroportit së shpejti mund të marrë një rol më pak të shëndetshëm, nëse një politikan vendas vendos për fatin e tij.

Kryetari i rrethit qendror të Miterit të Berlinit ka propozuar instalimin e "Verichtungsboxen" - kabinat ku prostitutat mund të takojnë klientët - në sitin e aeroportit, një përpjekje për të përmirësuar sigurinë e punonjësve të seksit të qytetit. Këto përfshijnë kabinat drive-in, ku klientët mund të takojnë punëtorët e seksit në automjetet e tyre.

Stephan von Dassel, kryetari i bashkisë që përfaqëson partinë e Gjelbër, është duke u përpjekur të luftojë prostitucionin në Kurfürstenstrasse, një rrugë luksi në Mitte me një histori të njohur të punonjësve të seksit.

Cologne, Gjermani, modeli i kabinave te seksit, 2001

"Banorët dhe bizneset kanë bërë thirrje për ndalimin e prostitucionit në rrugë për shumë vite," shkroi ai në një deklaratë. Megjithatë ai vëren se Senati i Berlinit nuk ka pranuar të zbatojë kufizime rregullatore "sepse ka frikë nga përkeqësimi i situatës së përgjithshme".

Ai tani po propozon një kufizim të prostitucionit në rrugë, në vend të së cilës po ofron kabinat e punonjësve të seksit në zonat e kontrolluara në një përpjekje, thotë ai, për të përmirësuar jetën e "banorëve dhe punonjësve të seksit".

Dassel, i cili ka kaluar dy vjet duke parë çështjen në Kurfürstenstrasse, paralajmëron se prostitucioni i parregulluar në rrugë po çon te burrat "që kërkojnë shërbime seksuale me një çmim kaq të ulët" që prostitutat duhet të përfshihen në shërbime seksuale si një "biznes në masë sa për të fituar bukën e gojës ".

Ai thotë se vetëm një pakicë e punonjësve të seksit në rrugë arrin të marrë këshilla shëndetësore dhe janë regjistruar si punonjës të seksit; numri i vendeve private ku punonjësit e seksit mund të përfshihen në akte seksuale po zvogëlohet; dhe shfaqja e tutorëve po shkakton një "ndikim negativ në sigurinë e banorëve", thotë ai.
Ndërsa disa politikanë në Berlin kanë propozuar instalimin e kabinave nën një urë hekurudhore U-Bahn afër Kurfürstenstrasse, Dassel dëshiron t'i vendosë ato më larg, për shembull në Zentraler Festplatz, një shesh i hapur në rrethin e Dasmës, ose në ish Aeroporti Tempelhof në Kreuzberg.

Sarah Hilmer, një banore në Berlin e cila jeton në qendrën e Mitte, është shprehur se prostitucioni "ka qenë gjithmonë i integruar në jetën e Berlinit".
Ajo shtoi se ndërsa punonjësit e seksit kanë qenë gjithmonë të dukshëm afër banesës së saj, midis Oranienburger Strasse dhe Hackescher Markt, dukshmëria e tyre duket se është zvogëluar muajt e fundit, dhe ajo shprehu shqetësimin për propozimin për t'i transferuar ato në zona të kontrolluara larg qendrës.

"Më dukeshin të kontrolluar këtu," tha ajo. "Perceptoj sikur po i zhvendosin në një vend ku është më pak bezdi për njerëzit e pasur. Unë u ndjeva e lumtur kur ata ishin mirë në një cep të rrugës, në vend që t'i heqin nga vëzhgimi. Burrat që shkojnë me ta janë shumë të dukshëm, kështu që gjithçka është nën kontroll. Por nëse i lëvizin nga vendi dhe nuk janë nën vëzhgim, jeta mund të jetë më pak e sigurt për to ".

Stendat e seksit u shfaqën për herë të parë në qytetin e Utrecht në Hollandë në mesin e viteve 1980 dhe koncepti është përhapur më pas në qytete të shumta europiane.

Ai u miratua nga qyteti i perëndimor gjerman i Këlnit në 2001, ku objekti përmban një hyrje të mbyllur, kamera sigurie dhe butona alarmi në çdo kabinë. Modeli është prezantuar edhe në Essen, Bon dhe Cyrih.

Dassel argumenton se situata e tanishme për punonjësit e seksit në Kurfürstenstrasse është "çnjerëzore", dhe duke refuzuar të veprojë, shteti i Berlinit po toleron "prostitucionin e detyruar, dhunën ndaj grave dhe varësinë e drogës".

Në veçanti, ai tregon për raportet me shërbimin e ambulancës Charité të qytetit, i cili thotë se punonjësit e seksit janë të ekspozuar ndaj dhunës së përditshme të tutorëve, ndërsa vetëm një përqindje shumë e vogël e tyre raportojnë abuzim.

Dassel thotë se kabinat e rregulluara të seksit mund të përmirësojnë sigurinë dhe kushtet e punës për punëtorët e seksit, duke ulur gjithashtu "ndikimin negativ të prostitucionit në mjedisin e banimit".


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë