Ngjarje

BE vendos që vlefshmëria e pasaportës së vaksinimit të jetë 9 muaj

Bashkimi Evropian rekomandon një afat kohor 9-mujor për vlefshmërinë e vaksinave kundër Covid-19 për udhëtimet në bllok dhe gjithashtu do të propozojë prioritetet e udhëtarëve të vaksinuar. Komisioni Evropian do të propozojë që shtetet anëtare të vazhdojnë të mirëpresin të gjithë udhëtarët e vaksinuar me vaksina të miratuara nga blloku.  

Në një dokument të miratuar nga Komisioni Europian thuhet se vendet duhet të rihapen përsëri në 10 janar për të gjithë ata që kanë përdorur vaksina të miratuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Përditësimet e propozuara prezantojnë kufirin e ri kohor për vlefshmërinë e vaksinave COVID-19, duke treguar se do të nevojiten përforcues përtej periudhës 9-mujore.

Vendet në të gjithë BE-në po përpiqen të shmangin valën e katërt të pandemisë me shkallë të ndryshme kufizimesh, ndërkohë që vaksinimet janë të ulëta në numër.  

Në dokument thuhet gjithashtu se ndërsa numri i infektimeve vazhdon të rritet në të gjithë Evropën, ekspertët kanë menduar të rikthejnë hartën e lejimit të udhëtimeve pavarësisht statusit të vaksinimit të udhëtarëve. Industria e udhëtimeve ka parë me kujdes planet e bllokut.

Pas ngritjes së kapacitetit nga qershori deri në tetor, linjat ajrore evropiane kanë filluar të tërhiqen

“Këto pengesa kanë të ngjarë të vazhdojë gjatë Krishtlindjeve dhe mund të ketë një ndikim në planifikimin e pushimeve të verës 2022 që zakonisht ndodh rreth fundit të vitit,” tha kreu i kompanisë  “Ryanair” Michael O'Leary.

Burimi:Bloomberg/Përshtati:Gazeta “Si”


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë