Ngjarje

Anglia investon për identifikimin e viktimave të së kaluarës në Ballkanin Perëndimor

Anglia pritet të investojë 11 mln paund prej të cilave 10 mln do të shkojnë “për të ndihmuar aftësitë dixhitale dhe perspektivën e punësimit tek të rinjtë në Ballkanin Perëndimor” dhe 1 milion paund të tjera për të adresuar trashigimnë e të kaluarës, përfshirë këtu  identifikimin e viktimave të luftës së 1990-ës.

Sipas Ministrisë së Jashtme britanike, fondi do ti shërbejë British Council për të kryer trajnime tek fëmijët e 4,500 shkollave me qëllim të rritjes së shkathtësive dixhitale dhe kompetencave kryesore në të gjithë rajonin.

Siç shprehet ministria në njoftimin e saj, “duke patur mundësi për edukimin dixhital, ky fond  do të ndihmojë në promovimin e gjeneratës së ardhshme të inovatorëve dhe sipërmarrësve, si në Ballkanin Perëndimor, ashtu dhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Ministria e jashtme e Mbretërisë së Bashkuar njoftoi gjithashtu se Sekretari i Jashtëm do të "përsërisë angazhimin e Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor duke shpallur një milion shtesë për të ndihmuar rajonin të adresojë çështjet e vështira të trashëgimisë të së kaluarës"

Sipas FCO, kjo përfshin "punën për të gjetur dhe identifikuar 12,000 viktimat që ende mungojnë nga konfliktet e viteve 1990".

Për sekretarin e jashtëm “fondi i ri tregon angazhimin e përhershëm të Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor” dhe kjo “tregon dëshirën tonë për të ndihmuar rajonin që ka tejkaluar disa prej kapitujve më të vështirë në historinë e tij dhe të hapë rrugën për një të ardhme më të begatë”.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë