Teknologji dhe Inovacion

AI do të gjurmojë personat që nuk vendosin rripin e sigurimit apo përdorin telefonin në timon

Në dy rrugë në Angli ka filluar aplikimi i kamerave të AI të cilat do të monitorojnë shoferët që nuk vënë rripin e sigurimit apo që qëndrojnë në telefon ndërkohë që ngasin.

Kamera, e operuar nga kompania australiane e sigurisë rrugore Acusensus, do të jetë në rrugët e Yorkshire dhe Lincolnshire për një javë.

Kamera do të vendoset nga një rimorkio qartësisht e dukshme përgjatë rrugëve në zonat nga ku do të fotografojë shoferët në makinat që vijnë nga afër.

Këto imazhe do të rishikohen më pas nga një AI i trajnuar për të zbuluar nëse shoferët janë duke përdorur një telefon ose duke vozitur pa rrip sigurimi.

Ndërsa Acusensus do të bëjë vlerësimin fillestar, kompania do të ndajë çdo imazh të shënuar nga AI me policinë për verifikim përpara se të lëshohet ndonjë gjobë ose ndjekje penale.

Megjithëse rezultatet e provës nuk do të jenë të disponueshme deri në përfundimin e tij, të dhënat e hershme sugjerojnë se kamerat mund të jenë shumë efektive.

Gjatë një prej vendosjeve më të hershme në Devon dhe Cornëall, pothuajse 300 shoferë u gjetën duke përdorur telefona ose pa rripat e sigurimit në vetëm tre ditë.

Dhe, si pjesë e një prove 15 ditore në 2022, një sistem më i madh zbuloi 590 shoferë pa rripa sigurie dhe 45 shkelje të përdorimit të telefonit.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë