Mode

A do të doni të kthehej edhe një herë moda e viteve “90”?

Në çdo kohë njerëzit nuk kanë qenë indiferentë ndaj paraqitjes së jashtme. Trendet e modës ndryshojnë aq shpejt sa ndonjëherë është e vështirë t’i ndjekësh. Megjithatë, edhe tendencat e modës së vjetër mund të të tregojnë pak histori nga ajo kohë.

Po të kthehemi rreth tre dekada më përpara, atëherë kur edhe njerëzit e thjeshtë filluan të ndiqnin trendet që pushtonin, zakonisht ishin yjet e ekranit që i sillnin për herë të parë. Megjithëse personazhet e viteve 1990 ishin më me këmbë në tokë se në vitet ‘70 apo ‘80. Gratë ende kishin flokë të gjata. Shumë njerëz veshën xhinse dhe këmisha dhe këpucë Converse. Ky stil u bë shumë popullor. Gjatë kësaj kohe, shumë njerëz gjithashtu filluan të merreshin me detaje, më shumë se në dekadat e tjera.

Nga viti 2000 femrat vijnë më femërore, duke mbartur hije intelektuale. Fotot më poshtë do t”ju rikthejne edhe një herë në vëmendje modën e para 3 dekadave.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë