Muzike

30 i Adele bëhet albumi më i shitur i vitit 2021, pavarësisht rënies së shitjeve

Albumi i ri i këngëtares Adele 30 ka zënë vendin e parë, duke kaluar Abba për t'u bërë albumi më i shitur i vitit deri më tani. Vetëm në javën e parë, u shitën 261,000 kopje, duke kaluar  albumin e rikthimit të grupit pop suedez Voyage, i cili u hap me 204,000 shitje. Megjithatë, shifrat e shitjeve të albumit të Adele janë dukshëm më të ulëta se ato të albumit të saj të mëparshëm 25, të publikuar në 2015. Ai album, i treti i saj, u hap me 800,000 shitje në javën e parë, që do të thotë se 30 ka shitur vetëm 32% të paraardhësit të tij. Rënia mund të shpjegohet pjesërisht me rritjen e madhe të transmetimit në gjashtë vitet e fundit. Përveç kësaj, pati një nxitje më të madhe për fansat për të blerë 25, pasi u mbajt jashtë platformave të transmetimit për gjashtë muajt e parë të lëshimit.
Suksesi i javës së parë të albumit bën që të katër albumet e saj tani të kenë arritur numrin një të shitjeve, një rekord për një këngëtare femër.
Albumi përbën 67% të të gjitha shitjeve fizike dhe u bë albumi më i transmetuar i javës, me 55.7 milionë dëgjime në të gjitha këngët. Numrat shënojnë javën e parë më të madhe për një album që nga Divide e Sheeran në 2017. Është gjithashtu java e parë më e madhe për një album solo femëror që nga albumi i fundit i Adele. Ylli i lindur në Londër ka thënë se 30 është një përpjekje për të shpjeguar divorcin nga bashkëshorti i saj.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë