Mjedis

Korriku muaji më i nxehtë i të gjitha kohërave

Administrata Amerikane e Oqeanit dhe Atmosferës (NOAA) gjatë ditës së djeshme ka deklaruar se temperaturat e muajit korrik të këtij viti kanë qenë më të nxehtat që janë regjistruar ndonjëherë në botë, duke konfirmuar kështu edhe vëzhgimet e mëparshme nga Bashkimi Europian.
“Pjesa më e madhe e planetit u zhyt në një nxehtësi të madhe në korrik, pasi temperaturat u rritën në lartësitë e reja në muajin më të nxehtë të regjistruar ndonjëherë, Nxehtësia rekord u tkurr gjithashtu në akullin e detit Arktik dhe Antarktik deri në kahet historike,” deklaroi agjencia.

Njerëz që lahen në gjirin e Gjipes, Vlorë, Gazeta "Si" 16 Gusht 2019, Foto Arben Çeli

Sipas NOAA, temperatura mesatare globale në korrik ishte 0.95 gradë Celsius mbi mesataren e shekullit të 20-të prej 15.8 gradë Celsius, duke e bërë atë korrikun më të nxehtë në regjistrimet e tij, të cilat ishin që prej vitit 1880.
Gjithashtu, në muajin e kaluar edhe Organizata Botërore e Meteorologjisë(WMO) bëri me dije këtë fakt dhe Antonio Guterres, sekretari i përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, bëri thirrje për një mobilizim të përgjithshëm për të zvogëluar emetimet e gazeve përgjegjës për ndryshimet e vazhdueshme klimaterike.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë