Ndonëse jo të gjithë pëlqejmë aromën e saj, në gjithmonë preferojmë ta kemi në pjatën tonë kur bëhet fjalë për sallatat, apo gjellët e ndryshme.
Sigurisht qepët jo vetëm që i shtojnë shije ushqimit, por ajo është edhe shumë e dobishme për shëndetin.
Arsyet pse nuk duhet ta ndani nga vaktet tuaja qepën.
Qepa është e pasur me sulfur, megjithëse është djegëse ajo ka shumë efekte pozitive për shëndetin.
Ndihmon në parandalimin e qelizave të padëshiruara në trompocide.
Ul nivelin e kolesterolit në gjak dhe triglicerideve dhe ndihmon në forcimin e membranës së qelizave të kuqe. Me përqindjen e sulfurit që ka, qepa mbron zemrën.
Studimet kanë treguar se qepa forcon kockat dhe mund të ketë përfitim të veçantë tek gratë që kalojnë moshën e menopauzës.
Copyright © Gazeta “Si”
Të gjitha të drejtat e këtij materiali janë pronë ekskluzive dhe e patjetërsueshme e Gazetës “Si”, sipas Ligjit Nr.35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”. Ndalohet kategorikisht kopjimi, publikimi, shpërndarja, tjetërsimi etj, pa autorizimin e Gazetës “Si”, në të kundërt çdo shkelës do mbajë përgjegjësi sipas nenit 179 të Ligjit 35/2016.




