Muzike

Artistë, futbollistë e gazetarë rikthejnë “Këngën e Mjekut”

“Kënga e mjekut”, e kompozuar në vitin 1963 dhe e kënduar nga artistja e madhe Anita Take, sot duket më e bukur se kurrë më parë dhe shkon shumë për mjekët që po përballen këto ditë me koronavirusin e ri.

“Me bluzën e bardhë afrohesh ngadalë pranë dhembjes që çlodhet në gjumë, t’i sjell rreze drite kur hyn në spital, sjell jetën që rrjedh si një lumë,” thuhet në këngë.

Kjo këngë është quajtur ndryshe nga artistët si një jehonë e madhe për mjekët dhe infermierët, të cilët janë të parët që përballen me vështirësi të ndryshme.

E risjellë në një formë shumë të bukur nga artistë, futbollistë e gazetarë të gjithë së bashku, “Kënga e Mjekut”  kthehet për të na treguar edhe një herë vlerat e mëdha të mjekëve dhe sa të domsodoshëm janë ata për shoqërinë.

Anita Take

Më poshtë, gjeni edhe versionin origjinal të kënduar nga këngëtarja e madhe Anida Take..

Më Shumë