Keshilla

Vitaminat e mollës – Pse duhet ta hani për sistemin imunitar

Molla përmban sasi të madhe të Vitaminës A, Vitaminës B1, Vitaminës B2, Vitaminës B6 dhe acid folik.

E ëmbël, por edhe e thartë, mollët konsiderohen si fruti që ndihmon për zhvillimin e sistemit imunitar. Gjithashtu, mollët përmbajnë sasi të vogël të mineraleve si kaliumi, fosfori, kalciumi dhe kalium.

Kaliumi është kompetent i rëndësishëm i qelizave dhe lëngjeve trupore të trupit dhe ndihmon për të kontrolluar normën e zemrës dhe presionin e gjakut.

Është e pasur me polifenole – komponimet e bimëve që kanë një aktivitet të fortë antioksidues. Dihet se një mollë e përditshme kontribuon në shëndetin e përgjithshëm.

Molla zakonisht hahet e papërpunuar, por konsumohet gjithashtu e pjekur, e tharë, përpunuar në lëngje, marmelatë.

Mesatarisht, uji përbën 82 për qind të peshës së mollës, karbohidratet kanë rreth 12 për qind, yndyrat dhe proteina së bashku rreth 1 për qind, dhe celuloza rreth një për qind.

Molla gjithashtu përmban sheqer, acide organike, në sasi shumë të vogla të gjitha aminoacideve thelbësore dhe jo-esenciale. Është e pasur me fibra dhe ka një efekt pozitiv në metabolizëm.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë