Trashëgimi

Bageta franceze me katër përbërës futet në UNESCO  

Lajm i “sapopjekur”: bageta, buka e gjatë me kore, një element kryesor i jetës franceze, i është dhënë statusi i veçantë, duke e vendosur atë në një panteon kulinarie së bashku me shijet e tjera ushqimoree nga e gjithë bota.

"Njohuria artizanale dhe kultura e bagetës" njihet tashmë zyrtarisht në listën e UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale, njoftoi organizata të mërkurën.

UNESCO - organi kulturor i OKB-së - e përkufizon trashëgiminë kulturore jomateriale si "tradita ose shprehje të gjalla të trashëguara nga paraardhësit tanë  tek pasardhësit".

Bageta i bashkohet ushqimeve dhe kulturave të tjera të kuzhinës në listën e UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale, duke përfshirë picën napolitane, birrën belge, "dietën mesdhetare" apo edhe kafen arabe

Bulongeritë në Francë zakonisht shesin lloje të shumta të bagetave, por më të mirat njihen ato tradicionalet.

Ato bëhen vetëm me katër përbërës -- miell, ujë, kripë dhe maja ose maja -- dhe duhet të piqen në vend.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë